Nokia C5

Nokia C5

Nokia lagde tilbage i Marts den nye navngivningsmodel for sine mobiler ud på deres blog. C5 var en af de tidligste modeller, hvor det tal, der ledsager hvert håndsæt repræsenterer et udvalg af funktioner og prisniveau på en skala fra 1 til 9 (1 er den laveste og 9 den højeste). Baseret på dette, må C5 betegnes som en almindelig mobiltelefon der tilbyder et sæt af funktioner udenhøje priser. Nokia C5 er baseret på Symbian S60 styresystemet til smartphones. Nokia C5 har derudover også quad-band GSM-radio med understøttelse af HSDPA / HSUPA, integreret Bluetooth og Assisted-GPS, men ingen Wi-Fi.

Dagspris:

Nokia C5 hos “3”  Se dagspris -Klik her!

Nokia C5 hos Callme -Se dagspris -Klik her!

Nokia C5 hos TDC -Se dagspris -Klik her!

Nokia C5 hos Telia -Se dagspris -Klik her!

Nokia C5 hos Telmore -Se dagspris -Klik her!

Nokia C5 hos PIXmania -Se dagspris -Klik her!

Funktioner på Nokia C5
C5 kører på Symbian S60 3th edition styresystemet med Feature Pack 2, det er praktisk talt på alle andre nyere Nokia smartphones som ikke er med touch. Nokia C5 indeholder derudover også Smart opkald, konferenceopkald, stemmekommandoer og videosamtale funktionen som også er understøttet. Sidstnævnte bruger et sekundært VGA-kamera som er placeret på “forsiden” af Nokia C5.

Skærmbilledet har en “karrusel” af dine foretrukne kontakter i adressebogen. Hvis du klikker på en af kontakterne bringer det dig til en oversigt, hvor  der vises din seneste historik med denne person. Længere nede på den nederste kant af startskærmbilledet er seks ansøgnings genveje, der kan konfigureres, samt venstre / højre tilpasses nøgler. Hvis du har brugt en nyere Nokia smartphone, bør ingen af disse muligheder være nye for dig.

De fleste af de programmer, den gennemsnitlige bruger vil have behov for er forudinstalleret. Der er Adobe PDF reader, ordbog, ZIP manager, notesblok, RealPlayer, diktafon, QuickOffice for dokumentudveksling visning (selvom du bliver nødt til at tilmelde den betalte version for at oprette nye dokumenter) og Ovi Maps til navigation. Navigation bliver gratis på C5. I Ovi Maps, kan du også finde Lonely Planet og en begivenheds guide, samt selvfølgelig den obligatoriske vejrudsigt. C5 leveres med 128MB indbygget hukommelse, hvoraf ca 50MB er tilgængelige for brugeren, dette er meget lavt, men som “altid” har man mulighed for at bruge et SD kort og derved opnå større hukommelse.

Bortset fra Ovi Kontakter og kort, så understøtter Nokia C5 også downloadede programmer fra Ovi Store. Ovi store er i sig selv ikke videre imponerende, men derfor er det også heldigt, at der er en solid mængde af tredjeparts applikationer som er specielt skræddersyet til S60-platformen. Det eneste problem er at du måske ikke være i stand til at finde dem på Ovi Store, og i stedet bliver nødt til at søge på nettet for at finde frem til dem – mindre kikser.

Filer på Ovi kan du se, downloade og sende til din computer direkte via håndsættet, hvilket er en livredder, hvis du har brug for at få adgang til et bestemt dokument på din pc via fjernadgang. Du bliver nødt til at installere File Connector-programmet på din PC og sidstnævnte også er nødt til at være online for at bruge denne service. Det 2 GB mikro SD-kort, som der kommer med C5 har installationsfilen for Ovi Suite programmet, så du ikke behøver at downloade denne særskilt.

Det 3,2-megapixel kamera er med en acceptabel billedkvalitet. På grund af den på forhånd sin fastfrosne fokus, skal det ikke anbefales at gå for tæt på dit motiv, hvis man er tættere på end 25cm. vil man ende op med et sløret billede. Nokia C5 har også en indbygget LED-blitz med en rækkevidde på cirka. 1,5 meter.

Design – Nokia C5
Nokia er gode til at fremstille nogle enkle telefoner og Nokia C5 er et godt eksempel herpå. Denne smartphone er lavet af en kombination af plast og aluminium, der føles temmelig let i hænderne.

Kvaliteten er generelt solid, som vi kender det bedst hos Nokia. Gennemførelsen af microSD-kort indgangen og volumen-knappen er dog lidt tvivlsom. Micro SD kortet, går for dybt ind i åbningen, hvilket gør det til en smertefuld oplevelse at prøve at lirke kortet ud med spidsen af neglene. De resterende knapper er også tynde, stive og synker ind i det ydre. Derfor kan det også let opleves at der skal presses hårdt ned, før knapperne får registreret hvad man prøver at få sin Nokia C5 til af funktioner.

Det gode er, det numeriske tastatur er at det for os med lidt tykkere fingre er en fornøjelse at bruge. TFT-panelet kan vise hele 16,7 millioner farver, men hvis du sidder i sollys kan det dog godt være svært at se hvad der foregår på Nokia C5′s skærm. Indendørs virker displayet dog skarpt og levende. På Nokia C5 er der et 3,5 mm lydstik, mikro-USB-port og 2mm opladerstik på toppen.
Nokia C5
Dette er smartphone som har det der grundlæggende er nødvendigt, det vil sige at den håndterer de fleste opgaver effektivt. De i alt 1.050 mAh-batteri er sat til 12 timers taletid og cirka 26 dage på standby. Men hvis man bruger Nokia C5 “normalt” så er batteriet fladt efter 2-3 dage nogenlunde.

Skriv en kommentar